Noc na OLIMPIE

Zabawa Andrzejkowa w Hotelu Falkon

sob, 30 listopada 2024

19:00 - 03:00

Czas trwania: 8 godz.

Cena:

Uwaga! Liczba miejsc ograniczona

Dostępnych miejsc:

Opis wydarzenia:

Magiczne Andrzejki w Hotelu Falcon!

Zapraszamy na niezapomnianą noc pełną mitologii, luksusu
i wyśmienitej zabawy!
Przenieś się w świat starożytnej Grecji, gdzie razem z innymi gośćmi wcielisz się w bogów, herosów i mityczne postacie.

Sceneria pałaców Olimpu, spektakularne dekoracje w wykonaniu niezwykle kreatywnej twórczyni wizualnych przedsięwzięć Iwony Lis-Chruściel Wedd Projekt
Wyjątkowy program artystyczny wprowadzą Cię w niezwykłą atmosferę greckich legend.

ATRAKCJE WIECZORU:
• Widowiskowe show inspirowane muzyką z „Herkulesa” w roli głównej Kornelia Kulczycka - Wołoszyn
• Pokazy tańca antycznego w roli głównej Gloria Armata
• Interaktywny quiz mitologiczny i wróżby w stylu starożytnych wyroczni prowadzone przez Zeusa
• Taneczne szaleństwo na parkiecie z kompozycjami muzycznymi Hery bogini niebios i płodności
• Strefa stylizowanych zdjęć w wykonaniu Agnieszki Koterby

DRESS CODE:
Mitologiczna elegancja! Przyjdź przebrany za swoją ulubioną postać z greckiej mitologii lub filmu “Herkules” i weź udział
w konkursie na najlepszy strój!

KULINARNA UCZTA BOGÓW:
Dania inspirowane grecką kuchnią, z nowoczesnym twistem!

Serwowana kolacja:
• Przystawka - Krewetki saganaki duszone w aromatycznym sosie pomidorowym z fetą, bazylią i oregano, podawane z chrupiącą bagietką.
• Danie główne - Polędwiczki souvlaki marynowane w oliwie, cytrynie i ziołach, podawane z grillowanymi warzywami i sosem tzatziki.

Bufet na ciepło:
• Keftedes - greckie klopsiki aromatyzowane miętą i oregano, podawane z sosem jogurtowo-czosnkowym.
• Pastitsio - grecka wersja zapiekanki makaronowej z sosem mięsnym, pomidorowym i beszamelem, doskonała na zimowe wieczory.
• Stifado duszona wołowina w aromatycznym sosie z czerwonego wina, pomidorów i cebuli, przyprawiona goździkami i cynamonem.
• Pieczone ziemniaki po grecku z ziołami i czosnkiem.
• Warzywa grillowane z oliwą i przyprawami
• Kuskus z warzywami i cytryną.

Bufet na zimno:
• Sałatka choriatiki z pomidorami, ogórkiem, fetą, oliwkami Kalamata i czerwoną cebulą, skropiona oliwą z oliwek.
• Dolmades liście winogron faszerowane ryżem i ziołami, podawane z sosem cytrynowym.
• Hummus i baba ghanoush - pasty do wyboru, podawane
z chrupiącymi pieczywami pita i chrupkimi warzywami.
• Tzatziki - tradycyjny dip jogurtowo-czosnkowy z ogórkiem, idealny do maczania lub jako dodatek do mięsa.
• Wybór serów z Grecji, takich jak feta, halloumi, manouri, podawane z oliwkami, orzechami i suszonymi owocami.
• Tabbouleh - sałatka z kaszy bulgur z pomidorami, natką pietruszki, miętą i cytryną.

 

Desery:
• Baklava - tradycyjne ciasto filo z orzechami i miodem, chrupiące i rozpływające się w ustach.
• Galaktoboureko - kremowe ciasto filo nadziewane waniliowym budyniem, polane słodkim syropem.
• Loukoumades - greckie pączki polane syropem miodowym
i posypane cynamonem, chrupiące na zewnątrz, delikatne
w środku.
• Grecki jogurt z miodem i orzechami - kremowy jogurt
z dodatkiem prażonych orzechów i słodkiego miodu, lekki
i orzeźwiający deser.

 

Napoje soft i alkohole - bez limitu:
Do wykwintnego menu przygotowaliśmy także starannie dobrane alkohole i koktajle, które wprowadzą Cię
w klimat Olimpu i pozwolą poczuć się jak bóg:
• Wina i alkohole - wysoko procentowe (nie tylko greckie ;))
• Koktajle - Nektar Zeusa | Piorun Hery | Boska Ambrozja